Molitva za učitelje i učenike na početku nove školske godine

Molitva za učitelje i učenike na početku nove školske godine

Molitva za učitelje i učenike na početku nove školske godine

‘Gospodine, pošalji svoga Duha na učenike i njihove učitelje i ispuni ih svojom mudrošću i blagoslovom.’

Posao učitelja nije obično zanimanje. Kvalitetno podučavanje djece i mladih izrazito je važno, te je iz tog razloga učiteljski posao nerijetko vrlo zahtjevan i pun izazova. Iako se plodovi njihovog rada očituju godinama nakon što učenici napuste školske klupe, učitelji i dalje ulažu golem trud u odgoj i obrazovanje novih generacija.

Upravo je zato učiteljima potrebna sva pomoć koju mogu dobiti. A najveću pomoć mogu dobiti od Onoga u kojem je sva mudrost i razumijevanje, Tvorcu svega svijeta. U nastavku nalaze se dvije molitve za učenike i učitelje, objavljenje u knjizi ”Book of Blessings”, a koje prenosi Aleteia.

PRVA MOLITVA: 
Gospodine Bože,
obavijaš nas svojom mudrošću i ljubavi. U danima davno prošlim slao si nam proroke kako bi nas poučili Tvojim zakonima i prenijeli nam veličinu Tvoje ljubavi. Poslao si nam svog Sina kako bi naučili da prava mudrost dolazi samo od Tebe.

Pošalji svoga Duha na učenike i njihove učitelje i ispuni ih svojom mudrošću i blagoslovom. Budi s njima kroz ovu školsku godinu da se, po Tebi, učenici potpuno posvete svome učenju, a učitelji uspiju prenijeti sve naučeno znanje.

Po Kristu, Gospodinu našemu.
Amen

DRUGA MOLITVA: 
Gospodine Bože,
tvoj Duh mudrosti ispunjava Zemlju i uči nas Tvome putu.

Pogledaj na svoje učenike i podaj im snagu kako bi mogli usvajati nova znanja. Pomozi im da ustraju u učenju i udjeli im želju za otkrivanjem novih stvari.

Pogledaj na svoje učitelje i podaj im snagu kako bi sve svoje znanje prenosili strpljivo i podnosili sve izazove svoga posla.

Pomozi učenicima i učiteljima svojim, kako bi mogli uvijek slijediti nauk Isusa Krista, koji je Put, Istina i Život, u vijeke vjekova.

Amen