Žumberačka proštenja u mjesecu lipnju

Žumberačka proštenja u mjesecu lipnju

Grabar sv. Ivan Krstitelj

U nedjelju 23. lipnja župa sv. Ivana Krstitelja u Grabru proslavit će svoje godišnje proštenje. U sklopu proštenja ove godine proslavljamo i Žumberačke uskočke zavičajne svečanosti koje počinju već u petak 21. lipnja. Sveta Liturgija počinje u 11 sati i služe svi žumberački svećenici. Moleben u čast Presvete Bogorodice služit će se kod špilje u Čeićima u 16 sati.

 

Sošice sv. Petar i Pavao

Župa apostolskih prvaka Petra i Pavla slavi svoje godišnje proštenje na sam dan 29. lipnja i u nedjelju 30. lipnja kada svetu Liturgiju predvodi križevački biskup Nikola Kekić sa početkom u 10:30 sati uz direktan televizijski prijenos na HRT 2.

Mrzlo Polje sv. Petar i Pavao

 

Župa svetih apostola Petra i Pavla u Mrzlom, Polju obvršava godišnje proštenje 29. i 30. lipnja. Sveta Liturgija počinje u 11 sati.

Sveta Gera sv. Gera

 

U nedjelju 30. lipnja novomeški biskup (škof) Andrej Glavan u koncelebraciji slovenskih i hrvatskih svećenika obaju obreda blagosloviti će obnovljenu kapelu sv. Jere (Gere) u 10 sati. Kako nam je rekao inicijator obnove gosp. Ivo Kuljaj to je slovenska dobrodošlica Hrvatske u EU. Istoga dana u 18 sati na lokalitetu vlaški križ u Stojdragi (na samoj granici Hrvatske i Slovenije) blagoslovit će se novopostavljeni križ. Pučku svečanost i lovačku zabavu organizira LU Žumberačka Gora. Svečanost počinje već u 15 sati.