U Stojdragi održana 26. žumberačka likovna kolonija

U Stojdragi održana 26. žumberačka likovna kolonija

U Stojdragi održana 26. žumberačka likovna kolonija

U župi sv. velikomučenika Jurja u Stojdragi na Žumberku održana je 15. lipnja 2024. 26. žumberačka likovna kolonija koja se održava u suradnji i organizaciji Žumberačkog vikarijata, zaslugom vlč. Mile Vranešića i Ogranka Matice hrvatske u Samoboru.

Likovnoj koloniji odazvali su se slikari i pjesnici Ogranka MH Samobor te gosti iz Zagreba i Oroslavlja: Tatjana Antolin, Zdenka Resar, Đurđica Debogović, Maja Cipek, Maja Šmit, Snježana ZakanjRadovanić, Iva Kuhar, Nevenka Miklenić, Grozdana Korpar, Vlasta Mažuranić, Zlatko Tušek, Mirela Bačani Đunđek i Ljiljana Antolović.

Riječ dobrodošlice uputila je Snježana Zakanj Radovanić, voditeljica Likovnoga odjela Ogranka Matice hrvatske  u Samoboru, u ime Žumberačkog vikarijata vlč. Mile Vranešić, podsjetivši na bogatu i zanimljivu žumberačku prošlost i povijest, te u ime Grada Samobora Miran Šoić, predsjednik Gradskog vijeća.

U programu koji je održan poslije ručka članice Književnoga odjela Ogranka: Nada Pandur Paar, Nada Bošković, Fanika Šujster, Vlasta Mažuranić i Lada Lokmer čitale su pjesme posvećene Žumberku. Glazbom je događaj popratio Duo MaLa (Maja Cipek i Lada Lokmer).

Na ovogodišnjoj Koloniji nastalo je 20-ak prekrasnih radova koji će biti izloženi na tradicionalnoj zajedničkoj izložbi u rujnu u Gradskoj knjižnici Samobor. Voditeljica Zakanj Radovanić  po završetku programa uručila je i prigodne zahvalnice Ogranka MH Samobor gostima, sudionicima kolonije: Ivi Kuhar, Mireli Bačani Đunđek i Zlatku Tušeku.