U samoborskoj Galeriji Prica otvorena izložba Vlade Gvozdanovića

U samoborskoj Galeriji Prica otvorena izložba Vlade Gvozdanovića

U samoborskoj Galeriji Prica otvorena izložba Vlade Gvozdanovića

Samoborce ne treba “privoditi” kulturi, jer žive u gradu koji obiluje događanjima svake vrste tijekom cijele godine, od kojih ona najvrednija za njih osmišljavaju i organiziraju, kako ih danas nazivamo, djelatnici u kulturi. Noć muzeja nije potekla iz Samobora, ali zato već 18 godina svakog zadnjeg petka u siječnju domaći, kao i sve brojniji gosti našega grada, mogu uživati u kulturnim oblizekima koje im prirede Samoborski muzej, Galerija Prica, Pučko otvoreno učilište i Gradska knjižnica, u suradnji s domaćim umjetnicima i kreativcima.

Zato je i 27. siječnja, već od označenog starta za početak Noći muzeja, zavladala gužva na svim gradskim punktovima na kojima se održavala. Sve je počelo službenim otvorenjem u Maloj dvorani Galerije Prica i izložbom skulptura Vlade Gvozdanovića naziva Govor mramora, koju je predstavila kustosica Nikolina Šimunović, a otvorila gradonačelnica Petra Škrobot. 

 Vlado Gvozdanović rođen je 1962. godine u selu Berak pokraj Vukovara. Završio je osnovnu školu u selu Čakovci, a srednju školu u Vukovaru. Majstorski ispit za klesara položio je u Obrtničkoj komori 2005. godine. U selu Berak je živio do Domovinskog rata, a od 1992. godine u Bobovici (Samobor). Do sada je imao četiri samostalne izložbe i više zajedničkih. Član je likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske Samobor. Ponosan je na svoje žumberačko porijeklo.