Prezentacija 44. broja Žumberačkog krijesa u Grkokatoličkom sjemeništu

Prezentacija 44. broja Žumberačkog krijesa u Grkokatoličkom sjemeništu

Prezentacija 44. broja Žumberačkog krijesa u Grkokatoličkom sjemeništu

U subotu 29. siječnja u Grkokatoličkom sjemeništu na Gornjem gradu održana je prezentacija 44. broja godišnjaka Žumberački krijes. Prezentaciju je liturgijskom pjesmom otvorio Ćirilometodov zbor, a mnogobrojne uzvanike pozdravio je upravitelj grkokatoličkog sjemeništa i župnik župe sv. Ćirila i Metoda vlč. Daniel Vranešić. O višestoljetnom izdavaštvu među hrvatskim grkokatolicima govorio je urednik Žumberačkog krijesa vlč. Mile Vranešić. Posebno je istaknuo časna imena i prezimena pokretača i prvih suradnika ovog obljubljenog godišnjaka. U zahvali je istaknuo veliku ulogu vjernih čitatelja koji već desetljećima omogućuju izlaženje.

O ovogodišnjem broju govorio je župnik župe sv. Marka na Gornjem gradu vlč. Vlado Magić. Kao dugogodišnji djelatnik u Metropolitanu s posebnim poštovanjem progovorio je o važnosti knjige. Sa zahvalnošću je istaknuo kako su 44. godišta ovakve zavičajne publikacije nemjerljiv doprinos zavičajnoj, ali i nacionalnoj kulturnoj baštini. Na kraju je otac Daniel Vranešić prisutnima pokazao i ostale nove publikacije u izdanju Žumberačkog biskupskog vikarijata.

Nakon prezentacije mnogi su razgledali novootvoreni sakralni muzej. Druženje je nastavljeno uz poznatu žumberačku gostoljubivost.