Preuzvišeni vladika Kiro primio zagrebačkog gradonačelnika

Preuzvišeni vladika Kiro primio zagrebačkog gradonačelnika

Preuzvišeni vikadika Kiro primio zagrebačkog gradonačelnika

U srijedu, 7. prosinca 2016., skopski biskup i apostolski egzarh mons. dr. Kiro Stojanov primio je gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića koji se nalazio u dvodnevnoj posjeti Skopju.

U pratnji gradonačelnika Bandića bili su prvi suradnici, te mons. Zlatko Koren kao i veleposlanica R. Hrvatske u Makedoniji Danijela Barišić. U ugodnom razgovoru biskup Stojanov upoznao je gradonačelnika Bandića i suradnike o povijesti i životu Crkve u Makedoniji, te njenoj povezanosti sa Hrvatskom kao i hrvatskim narodom.

U znak zahvalnosti za posjet biskup Stojanov uručio je gradonačelniku Bandiću medaljon Sv. Majke Terezije, a biskup je na dar od gradonačelnika dobio medaljon bl. Alojzija Stepinca.

Za vrijeme svoga boravka u Skopju gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić pod svečanom akademijom 7. prosinca, uoči blagdana Sv. Klimenta Ohridskog primio je orden prvoga stupnja Sv. Klimenta Ohridskog od Makedonske pravoslavne crkve za dobru suradnju s makedonskim pravoslavnim vjernicima u Zagrebu. (kta/d.t.)