“Parizu! Parizu! Umjesto da se naoružaš u ime Gospodnje…”

“Parizu! Parizu! Umjesto da se naoružaš u ime Gospodnje…”

“Parizu, Parizu!

Umjesto da se naoružaš u ime Gospodnje…”

Sveti Ivan Bosco prorokovao je pad Francuske, ali i odgovorio na pitanje – zašto baš Francuska?!

Ivan Bosco (1815.-1888.) osnivač je Salezijanskog reda. Poznatiji je kao apostol mladih I mističar. Bio je prorok, ispunjen Duhom Svetim, te neumorni radnik Božji. Jedan je od najštovanijih svetaca Katoličke crkve, posebno među mladima kojima je posvetio cijelu službu preko “oratorija” za “siromašne mladiće”. Primio je od Boga izvanredne darove. Proricao je smrti i neke događaje koji su, po ljudskim spoznajama, bili nepredvidljivi. Za sebe je rekao: “Nemojte me nazivati prorokom dok se stvari koje sam prorekao ne ostvare”. Jedno od njegovih najpoznatijih proročanstava najavljuje Francusku u rukama stranaca, kažnjenu zbog “nevjere” i zala prema čovjeku i Stvoritelju.

Sveti Ivan Bosco je rekao:

“Rat dolazi s juga, mir sa sjevera. Francuski zakoni više ne prepoznaju Stvoritelja, ali Stvoritelj će se ukazati, te će je posjetiti tri puta sa šibom gnjeva svoga. U prvom posjetu on razbija njezin ponos osvajanjem, pljačkanjem uništene žetve i ubijanjem ljudi i blaga.”

“U drugom posjetu velika babilonska bludnica koja tjera pristojne ljude da uzdišu I da je zovu bordelom Europe, ostat će bez vođe te će biti žrtva nereda.”

“Parizu, Parizu! Umjesto da se naoružaš u ime Gospodnje, utvrđuješ se Domovima nemorala. Ti ćeš ih sam uništiti. Tvoj idol, Panteon, bit će spaljen u pepeo, kako bi se ovo ostvarilo: “Nasilje, širi laži o meni. Tvoji neprijatelji dovest će te do neimaštine, gladi, straha, i učinit će od tebe užas svih naroda. Ah, jao tebi ako ne prepoznaš ruku koja te udara! Želim kazniti nemoral i prezir prema mojemu Zakonu, govori Gospodin.” “U trećem posjetu past ćeš u ruke stranaca. Tvoji neprijatelji izdaleka će promatrati kako tvoje palače gore. Tvoji domovi postat će hrpa ruševina s krvi tvojih heroja kojih više nema.” Zanimljivo je zapravo da ono što se dogodilo u Parizu i te kako možemo tumačiti kroz duhovnu prizmu. Je li slučajno da se napad dogodio na koncertu grupe koja se kiti nazivom “Orlovi smrti”? Je li slučajno da je napad uslijedio u trenutku kad je svirala pjesma “Poljubi Sotonu”? Je li slučajno izabran petak, 13. – datum povezan s okultnim unutar mnogih sekti? Je li Pariz nevjerom opet zazvao smrt?