Papina molitvena nakana za srpanj: Poštivanje identiteta demokršćanskih naroda

Papina molitvena nakana za srpanj: Poštivanje identiteta demokršćanskih naroda

Papina molitvena nakana za srpanj: Poštivanje identiteta demokršćanskih naroda

Nakana će biti popraćena video porukom Svetoga Oca, koja će biti objavljena na društvenim mrežama u srijedu, 6. srpnja.

Vrlo smo iznenađeni i zadovoljni činjenicom da video poruke ne cijene samo brojni katolici u svijetu, nego i mnogi koji nisu blizu Katoličkoj Crkvi, rekao je za Radio Vatikan isusovac o. Frederic Fornos, međunarodni ravnatelj Apostolata molitve, te promicatelj Papine video poruke i aplikacije “Click to Pray” (Klikni za molitvu).

Faros je pojasnio kako iz mnogih dijelova svijeta, ljudi, svećenici, redovnici i laici  govore da im pomažu jednostavni video zapisi u moliti.

Istaknuo je kako Papina svjetska molitvena mreža ima i ogranak za mlade, ”Euharistijski pokret mladih”, koji obuhvaća više od milijun mladih, a mnogi od njih dijele sadržaj video snimke.

– Kratki film o Papinim nakanama, pomaže nam da se naše srce uključi i pobudi istinska želja da molimo – rekao je Faros.

Podsjetio je na video poruku za mjesec lipanj na kojoj je prikazan jedan beskućnik na ulici. Ukazao je na njegov život koji nam pomaže vidjeti čovječnost te osobe i pomaže nam biti pozorniji, otvoriti oči i srce za muškarce i žene koje mogu susresti na ulicama.

– Aplikacija “Klikni za molitvu” nas budi, ona nas podsjeća da  u vrlo užurbanom životu, u kojemu imamo mnogo toga za napraviti je vrlo bitna molitva – kazao je.

Poručio je kako nas aplikacija barem tri puta na dan podsjeti za kratki trenutak na odnos s Gospodinom, na otvorenost srca za današnji svijet.

Potvrdili su kako je, četiri mjeseca nakon pokretanja Papine molitvene platforme na svim društvenim mrežama (Facebooku, Twitteru, Youtubeu), aktivno 440.000 ljudi koji je upotrebljavaju na španjolskom, engleskom, francuskom i portugalskom jeziku.

– Sljedeće će godine biti i na drugim jezicima – zaključio je o. Fornos.