Papa mladima: ‘Njegujte odnos sa svojim djedovima i bakama’

Papa mladima: ‘Njegujte odnos sa svojim djedovima i bakama’

Papa mladima: ‘Njegujte odnos sa svojim djedovima i bakama’

Njegujte odnos sa svojim djedovima i bakama – poručio je papa Franjo mladim članovima ‘Talijanske katoličke akcije’.

Papa je govorio o radosti koja proizlazi iz Isusova dolaska te je dodao kako se ta radost umnaža kada je dijelimo. Pozvao je mlade da prime radost došašća kao što bi primili dar i da tu radost svjedoče u svojim obiteljima, školama, župama, po svim mjestima.
Na poseban način ih je pozvao da radost dijele sa svojim djedovima i bakama kao i općenito sa starijim osobama te ih je potaknuo da slušaju starije koji posjeduju mudrost života.
 
– Želim vam dati zadatak, razgovarajte sa svojim djedovima i bakama, postavljajte im pitanja, oni imaju sjećanje povijesti, iskustvo života i riječ je o velikom daru za vas, daru koji će vam pomoći na vašem životnom putu – rekao je Papa.
 
Papa je dodao kako djedovi i bake trebaju također slušati njih, razumjeti njihove težnje i nadanja.
Papa Franjo je također prisutnima zahvalio za njihova nastojanja oko mira te se spomenuo njihove inicijative ‘solidarnosti’, kojom žele pomoći mladima iz siromašnih dijelova Napulja, te je na kraju rekao:
 
– Neka Gospodin blagoslovi ovaj vaš projekt koji čini dobro.

Podsjetimo kako je ‘Talijansku katoličku akciju’ ustanovio papa Pio X. godine 1905. kao nepolitičku laičku organizaciju pod izravnom upravom biskupa.