Papa Franjo poslao dirljivo pismo dječaku s intelektualnim teškoćama koji je prošao Camino

Papa Franjo poslao dirljivo pismo dječaku s intelektualnim teškoćama koji je prošao Camino

Papa Franjo poslao dirljivo pismo dječaku s intelektualnim teškoćama koji je prošao Camino

„Tvoje hodočašće je potaknulo brojne druge da krenu na taj put, ali i da se ne boje i da ponovno otkriju svoju sreću. Na putu nikada nismo sami. Bog uvijek hoda uz nas. Hvala ti na tvojem svjedočanstvu i molitvama“

Dječak s intelektualnim teškoćama, koji je ovoga mjeseca prošao hodočasnički put Camino, ovih dana je primio dirljivo pismo od pape Franje, donosi CNA.

15-godišnji Španjolac Alvaro Calvente prošao je hodočasnički put s ocem i jednim obiteljskim prijateljem. Dojmove s putovanja i molitve redovito su dijelili na društvenim mrežama. U svetište Santiago de Compostelu stigli su 13. srpnja. Njegov otac je nakon toga poslao pismo Svetom Ocu u kojem mu je prepričao iskustva s hodočašća.

Papa Franjo im je odgovorio nakon tjedan dana, a u pismu im se zahvalio na „hrabrosti koju su pokazali na Putu svetog Jakova, ali i što su druge pozvali da hodočaste s njime. „Usred pandemije s kojom moramo živjeti, vi ste svojom radošću i jednostavnošću uspjeli potaknuti nadu kod mnogih ljudi koje ste susreli na putu ili preko društvenih mreža“, napisao je Papa.

Calvante je dječak iz Malage, a rođen je kao sedmo od desetero djece u obitelji. Njegova obitelj uključena je u Neokatekumenski put. Sa svojom pratnjom, ocem i obiteljskim prijateljem, prohodao je dio puta od Sarrie do Santiaga de Compostele, koji je dugačak oko sto kilometara.

„Tvoje hodočašće potaknulo je brojne druge da krenu na taj put, ali i da se ne boje te da ponovno otkriju svoju sreću. Na putu nikada nismo sami. Bog uvijek hoda uz nas. Hvala ti na tvojem svjedočanstvu i molitvama“, napisao je papa Franjo.

„Neka vas Gospodin blagoslovi, a Gospa Karmelska zaštiti svojim ogrtačem. Pozdrav tvojim roditeljima, braći i sestrama, i nemojte zaboraviti moliti i zamolite ih da mole za mene“, zaključio je Papa.