Papa: Crkva osjeća snažni poziv da pođe na periferije

Papa: Crkva osjeća snažni poziv da pođe na periferije

Papa: Crkva osjeća snažni poziv da pođe na periferije

– Crkva treba služitelje koji zbore s nježnošću, slušaju bez osude i prihvaćaju s milosrđem – rekao je Papa primivši u audijenciju sudionike 47. generalnog kapitula Družbe muke Gospodina našega Isusa Krista (pasionisti) koji se održava u Rimu od 6. do 27. listopada.

Crkva danas osjeća snažni poziv da izađe iz sebe same i pođe na periferije, i zemljopisne i egzistencijalne – poručio je papa Franjo sudionicima Generalnog kapitula pasionista.

Kazao im je da njihova predanost prihvaćanju novih granica misije podrazumijeva ne samo poći na nova područja kako bi se tamo donijelo Evanđelje, već i suočiti se s novim izazovima vremena, poput migracije, sekularizma i digitalnog svijeta.

– To znači biti prisutni u onim situacijama u kojima ljudi osjećaju odsutnost Boga i nastojati biti bliski onima koji, na bilo koji način i u bilo kojemu obliku, trpe – rekao je Papa u svome obraćanju.

Pasioniste je Papa potaknuo da budu ‘služitelji duhovnog ozdravljenja i pomirenja, koji su tako nasušno potrebni u današnjem svijetu, obilježenom drevnim i novim ranama’.

– Vaša blizina ljudima, tradicionalno izražena kroz pučke misije, duhovno vodstvo i sakrament pokore, dragocjeno je svjedočanstvo. Crkva treba služitelje koji zbore s nježnošću, slušaju bez osude i prihvaćaju s milosrđem – rekao je Papa.