Nuncij D’Errico: Dijalog je jedini put!

Nuncij D’Errico: Dijalog je jedini put!

Prenosimo sa laudato.hr

“Put je jedan jedini, a to je dijalog”, istaknuo je apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico, govoreći o odnosu države i Crkve, na sastanku s predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom održanom 4. travnja.

Nadbiskup D’Errico ocijenio je kako se ti odnosi, u usporedbi s proteklim godinama, ipak razvijaju na bolje. Bitnim čimbenikom ocijenio je izbor pape Franje i njegovo inzistiranje na pozitivnom pristupu i traženju zajedničkog jezika u različitostima. Istodobno je izrazio žaljenje što još uvijek nije održan nijedan sastanak Mješovite komisije Republike Hrvatske i Katoličke Crkve.

Nuncij D’Errico ocijenio je da su bilateralni odnosi Hrvatske i Svete Stolice dobri. Izrazio je žaljenje što još uvijek nije zatvoren slučaj Dajla, jer se Državno odvjetništvo žalilo Vrhovnom sudu na presudu koju je donio Visoki upravni sud.

Apostolski nuncij je kao primjer dobrih odnosa Hrvatske i Svete Stolice istaknuo najavljeni dolazak predsjednika Republike Ive Josipovića na kanonizaciju pape Ivana Pavla II. i pape Ivana XXIII. koja će se održati u Vatikanu 27. travnja, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.