Križevci: Održane duhovne vježbe za svećenike, đakone i bogoslove

Križevci: Održane duhovne vježbe za svećenike, đakone i bogoslove

Križevci: Održane duhovne vježbe za svećenike, đakone i bogoslove

U grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima održane su od utorka 29. kolovoza do petka 1. rujna godišnje duhovne za svećenike, đakone i bogoslove Križevačke eparhije

Duhovne vježbe, na kojima je sudjelovao i vladika Milan Stipić, vodio je fra Josip Ivkić, OFM, koji je kroz razmatranja nad izabranim svetopisamskim tekstovima tijekom osam nagovora tumačio i osvjetljavao bitne značajke svećeničkog poziva i poslanja. Tijekom duhovnih vježbi svaki dan se u katedrali služilo Božansku liturgiju i časove, uz prigodu za osobne susrete s voditeljem i pojedinačne ispovijedi. Održan je i molitveni spomen (Panihida) za sve pokojne marčanske i križevačke biskupe, svećenike, đakone, bogoslove, monahe i monahinje te svećeničke obitelji.

Na kraju je održano zahvalno bogoslužje – Blagodarenje. Budući da Križevačka eparhija obuhvaća područje Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, duhovne vježbe bile su ujedno i prigoda za susrete i druženje svećenika koji tijekom pastoralne godine rijetko imaju prigodu biti skupa. Zaključujući duhovne vježbe, vladika Stipić je zahvalio fra Josipu na vrlo dubokim i snažnim porukama, a svećenicima, đakonima i bogoslovima poželio uspješnu i plodonosnu pastoralnu i akademsku godinu, izvijestila je Križevačka eparhija.