Čudo po zagovoru Ivana Pavla II. koje je utjecalo na njegovo proglašenje svetim

Čudo po zagovoru Ivana Pavla II. koje je utjecalo na njegovo proglašenje svetim

Preuzimamo sa laudato.hr

Floribeth Mora Díaz (56) iz Costa Rice, u Latinskoj Americi osoba je koja je po zagovoru blaženog pape Ivana Pavla II. čudesno ozdravila, a njezino ozdravljenje od Katoličke crkve i komisije u Vatikanu pripisano je Ivanu Pavlu II.
Autor: Francisko Pavljuk/Laudato

U zadnje vrijeme dogodila su se mnoga čudesna ozdravljenja po zagovoru ovog Božjeg ugodnika, no ozdravljenje ove žene uzeto je kao posebno čudo koje je utjecalo na beatifikaciju Ivana Pavla II. i njegovo proglašenje svetim koje će biti u nedjelju, 27. travnja 2014. na Trgu sv. Petra u Rimu.

Mora Díaz bolovala je od aneurizme na mozgu. Patila je od čestih glavobolja te joj je prijetila velika opasnost od izljeva krvi u mozgu zbog prsnuća proširene stijenke krvne žile na bazi mozga.

Nakon nekoliko pretraga u bolnici, liječnici se nisu usudili operirati je zbog velikog rizika. Dali su joj eventualno mjesec dana života. Zbog toga je kod kuće u krevetu neprestano plakala. Bojala se umrijeti i ostaviti svojih petero djece. Već se bila oprostila od svoje obitelji, no 1. svibnja 2011. godine po zagovoru pape Ivana Pavla II. čudesno je ozdravila. Toga dana u Rimu bilo je njegovo proglašenje blaženim. Zamolila je za pomoć Ivana Pavla II., zaspala je i u snu čula papin glas: “Ustani! Ne boj se!”.

Ove iste riječi čula je od istoga pape 1983. godine kada je pohodio Latinsku Ameriku i Costa Ricu, gdje je ona također zajedno s ostalim hodočasnicima bila na misi na nacionalnom stadionu.

Dr. Alejandro Vargas bio je jako iznenađen i uzbuđen kada je otkrio da je aneurizma kod More čudesno nestala. Rekao je da mu se ovako nešto u životu još nije dogodilo.

Mora će ove nedjelje, 27. travnja, za vrijeme beatifikacije na oltar donijeti relikvijar s krvlju pape Ivana Pavla II. Danas u svojoj kući ima kućni oltar sa slikom Ivana Pavla II.