Bogorodica je u Hrvatskoj zaista liječila konkretne ljude s imenom i prezimenom

Bogorodica je u Hrvatskoj zaista liječila konkretne ljude s imenom i prezimenom

Bogorodica je u Hrvatskoj zaista liječila konkretne ljude s imenom i prezimenom

Pripremajući se duhovno za blagdan Uspenija presvete Bogodrodice u našem Žumberačkom vikarijatu dobro je posegnuti za pisanim djelima koja nam pomažu razumjeti stvarnu prisutnost Presvete Bogorodice u životu Crkve. Njezino realno djelovanje u vremenu i u konkretnoj zajednici. Gotovo sve biskupije u Hrvatskoj imaju svoja biskupijska Marijanska svetišta koja su takvima proglasile službene crkvene vlasti. Crkva dakle upućuje vjernike da se u tim mjestima na osobiti način mole Isusovoj Majci. Tijekom povijesti hrvatski narod izgradio je oko sedam tisuća crkava i kapela od toga gotovo tisuću je posvećeno Majci Božjoj. To jasno svjedoči kolika je važnost Bogorodice za sav hrvatski narod istočnog i zapadnog obreda. No nas danas posebno zanima koga je Bogorodica točno izliječila, zanima nas njegovo ili njezino ime i prezime, jer svjedočanstvo izliječenih ima za nas najveću važnost. Ne rekla kazala, nego tko je točno ozdravio u svetištima. To je jedino vjerodostojno.
Imena izliječenih nalazimo u djelu: “Kroz Gospinu Hrvatsku” autora Nikole Pavičića, Zagreb, 1981.
Izliječeni su slijedeći:
1. U Gospinom svetištu u Sotinu izliječen je Marko Ninković. Za vrijeme svete mise Marko je potpuno ozdravio od bolesti nogu.
2. U Gospinom svetištu u Voćinu izliječen je 14-godišnji dječak Stjepan Udatny. Dječak je ležao u komi, a obitelj ga je u plahti donijela u svetište. Dječak je nakon određenog vremena u crkvi potpuno ozdravio što je potvrdio liječnik. Doživio je visoku starost.
3. U Voćinu je također ozdravila Paulina Glavaček koja je bolovala od potpune ukočenosti. Nakon što se zavjetovala Gospi Voćinskoj čudnovato je ozdravila na blagdan Tijelova.
4. U Gospinom svetištu – Majka Božja Jeruzalemska u Trškom vrhu u Hrvatskom zagorju od raka grudi je potpuno ozdravila Cecilija Koren. Ozdravljenje se dogodilo trenutačno i potpuno što znači da se radi o autentičnom čudu.
5. U Gospinom svetištu u Ilači ozdravila je Eva Petričević. Bila je sakata na lijevu ruku. Nakon zavjetovanja Majci Božjoj ruka se potpuno oporavila i bila je zdrava. Inače svetište u Ilači posebno je važno i za grkokatolike jer je tu jedna grkokatolkinja Rusinka iz Ruskog Krstura navodno vidjela Bogorodicu. Svedočanstvo ove žene je dano pod prisegom i zabilježeno je u arhivu.
6. U Svetištu na Trsatu ozdravila je Helena Mohorčić koja se rodila kao kljasta i nepokretna, bez mogućnosti da se služi svojim rukama. S trideset godina došla je u Trsatsko svetište te je na očigled zapanjenih članova obitelji potrčala prema ikoni Bogorodice. Potpuno je i trenutačno ozdravila. Ovo je bilo jedno od najznamenitijih čuda u hrvatskom narodu općenito.
7. Gospa u Krasnom liječi od pomučenog uma. Zbog zaštite identiteta navodimo da se A.B. iznenada potpuno pomutio razum. Bio je potpuno nesposoban za rad i samostalan život. Njegova se supruga zavjetovala Gospi od Krasna da će svake subote postiti za zdravlje svoga muža. Nakon veoma kratkog vremena A.B. potpuno je ozdravio i počeo obnašati svoje svakodnevne dužnosti.
8. U Svetištu Gospe od zdravlja u Splitu potpuno je ozdravila Vedrana Tomić. Iako je liječnik zaključio da je smrt neizbježna, majka djevojke zavjetovala je kćerku Bogorodici od Zdravlja i djevojka je ubrzo potpuno ozdravila.

Ovo su konkretna imena osoba koja su ozdravila suprotno uvjerenju da je bolest neizlječiva. Vjeruj da Bogorodica može izliječiti, jer ova imena ti to potvrđuju.