Blagdan Presvete Trojice

Blagdan Presvete Trojice

Blagdan Presvete Trojice

Iz poslanice sv. ap. Pavla Efežanima  (5, 8b-19)

Kao djeca svjetlosti hodite – plod je svjetlosti svaka dobrota, pravednost i istina i odlučite se za ono što je milo Gospodinu. A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte jer što potajno čine, sramota je i govoriti. A sve što se raskrinka, pod svjetlošću postaje sjajno; što je pak sjajno, svjetlost je. Zato veli: „Probudi se ti što spavaš, ustani od mrtvih i zasvjetljet će ti Krist.“

Razmotrite dakle pomno kako živote! Ne kao ludo, nego kao mudri! Iskupljujte vrijeme jer dani su zli! Zato ne budite nerazumni, nego shvatite što je volja Gospodnja! I ne opijajte se vinom u kojem je razuzdanost, nego punite se Duhom! Razgovarajte među sobom psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama! Pjevajte i slavite Gospodina u svom srcu.

Presvetoj Trojici je posvećena i naša križevačka katedrala, u kojoj će u ponedjeljak 24. svibnja 2021. u 18 sati biti služena sveta liturgija koju će predvoditi križevački vladika Milan Stipić. Na njoj će za svećenika biti zaređen đakon Mladen Mikulić.